الزراعة اليوم
اهلا وسهلا اخى واختى فى منتداكم منتدى الزراعة اليوم مهندس محمد فؤاد محمد يرحب بكم ويتمنى لكم قضاء وقت مفيد
ويسعدنى مشركتك وابداء رايك ومناقشاتك للوصول الى الافضل
وادعوك للتسجيل فى منتداك فانت صاحب هذا المنتدى الحقبقى وانا ضيفك لسنا الوحيدون ولكن متخصصون ومتميزون بفضل الله (وما بكم من نعمة فمن الله )**نحن طلاب علم مهما بلغنا من الدرجات

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

الزراعة اليوم
اهلا وسهلا اخى واختى فى منتداكم منتدى الزراعة اليوم مهندس محمد فؤاد محمد يرحب بكم ويتمنى لكم قضاء وقت مفيد
ويسعدنى مشركتك وابداء رايك ومناقشاتك للوصول الى الافضل
وادعوك للتسجيل فى منتداك فانت صاحب هذا المنتدى الحقبقى وانا ضيفك لسنا الوحيدون ولكن متخصصون ومتميزون بفضل الله (وما بكم من نعمة فمن الله )**نحن طلاب علم مهما بلغنا من الدرجات
الزراعة اليوم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كل ماهو جديد فى عالم الزراعة

للاعلان على منتدى الزراعة اليوم الاتصال 01110300712
الاعلان فى الزراعة اليوم 01110300712
الاعلان على الزراعة اليوم 01110300712
الاعلان على الزراعة اليوم 01110300712
الاعلان على الزراعة اليوم 01110300712
مواضيع مماثلة
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» جهاز كشف الذهب الخام والكنوز | جولد ديجر الألماني متوفر الأن في شركة ديتيكتورز شوب
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyاليوم في 12:55 am من طرف amira333

» بديل رخام بالمدينة المنورة
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyأمس في 2:54 pm من طرف قطز اند بيبرس

» شركة جوهرة جدة – كشف تسربات المياه بجدة 0562054666
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالخميس مايو 16, 2024 2:22 pm من طرف amira333

» عمل عرض فني ومالي للمناقصات السعودية
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالخميس مايو 16, 2024 1:18 am من طرف amira333

» أفضل شركة نقل العفش بمكة 0539538075
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالأربعاء مايو 15, 2024 12:45 pm من طرف amira333

» Hisarbey لتجارة منتجات الأخشاب ومخلفاتها
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالأربعاء مايو 15, 2024 2:29 am من طرف amira333

» شركة تنظيف بالمدينة المنورة
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالثلاثاء مايو 14, 2024 7:29 pm من طرف قطز اند بيبرس

» مدرسه تأسيس ابتدائي تيجي البيت في الدمام 0537655501
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالثلاثاء مايو 14, 2024 1:21 am من طرف amira333

» دباب جدة نقل عفش وتوصيل بضائع 0556497849
كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى  Emptyالإثنين مايو 13, 2024 1:39 pm من طرف amira333

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 4659 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو Kuwait فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 47659 مساهمة في هذا المنتدى في 42954 موضوع
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر

لا أحد

[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 448 بتاريخ الخميس ديسمبر 22, 2022 9:59 pm
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط الزراعة اليوم على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط الزراعة اليوم على موقع حفض الصفحات


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

كل ما تحتاجة عن ماكينات التفريخ بالصور والشرح الوافى

3 مشترك

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

م ياسر حنيدق



بسم الله الرحمن الرحيم


سوف اتناول انشاءالله بالشرح الوافى( ) بطريقه مبسطه كل ما يتعلق بالتفريخ وانوع ماكينات التفريخ واعذرونى اذا كنت نسيت حاجه .


فى البدايه انواع ماكينات التفريخ


اولا – المفرخات الصغيره


يوجد منها نوعين موديل يسمى c5 او نسميه حسب السعه


وهو تقليب يدوى وبعض الاحيان يكون الى وهى نوعيه رخيصه السعر حيث تحتوى على لوحة تحكم بدائيه جداا حيث نتحكم فى درجة الاحراره فقط وبالتالى نسبة الكتاكيت الفاقسه لا تتعدى 60 % وطبع دى يمكن استخدامها فى المشاريع الصغيره ( المنزليه ) ويمكن تصنيعها يدويا ) ودى مواصفاتها


مصدر الحرارة بالمفرخة : إما يكون سخانات كهربائه او انابيب ماء ساخن او هواء ساخن وطبعا المستخدم السخانات


التدوير طبعا اما يدوى او نص اوتوماتيك


دجاج بط ورومى سمان


500 350 2000


ودى صور ليها


 


ملحوظه (( الصور صغيرة الحجم اضغط عليها واتمتع بالشرح الوافى على الصوره نفسها ))


 



 


Uploaded with ImageShack.us


 


النوع الثانى او الموديل الثانى ممكن نسميه c10 او نسميه حسب السعه اللى المفرخه بتشيلها يعنى هنقول الموديل اللى بيشيل 1000 بيضه فراخ او 5000 بيضه سمان


طيب ده حصل فى اطوير شويه وبقى التقليب اوتوماتيك يعنى لوحة التحكم نقدر نتحكم فى عملية التقليب وده مهم جدا ومن وجه نظرى البسيطه ممكن نعمل بالماكينه دى مشروع صغير يجيب ربح كويس


دجاج بط او رومى سمان


1000 تقريبا 750 5000


 


 


 


 


 


ودى صورتها


 


URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/c10.jpg/][/URL]


 


Uploaded with ImageShack.us


 


 


 


 


ثانيا مفرخات متوسطه c 23


ده نوع فى تطور فى لوحة التحكم التقليب اونومانيك التحكم بالحراره طبعا اوتوماتيك الرطوبه اللى مش اوتوماتيك بس بيقى فى درج ماء بيكون محسوب بيه كمية الماء اللى هتثبت نسبة الرطوبه عند الحد المطلوب طيب التطور حصل فى ايه حصل فى كمية البيض دى نقطه ثانيا لوحة التحكم نفسها افضل من المفرخات السابقه بس طبعا السعر بيختلف


 


دى صورتها


 


 


 



 


Uploaded with ImageShack.us


 


 


دجاج رومى وبط سمان


1800 1450 8500


 


دى صوره لدرج بيض السمان



 


 


 


 


الموديل الثانى من نفس النوع بيشيل كميه اكبر طبعا وافضل من ناحية لوحة التحكم


C35


نفس صورة ال 23 بس اختلافات بسيطه


دجاج بط ورومى سمان


3000 2500 15000


 


 


الموديل الثالث بيزيد فى كمية البيض


 


C 53


دجاج بط ورومى سمان


دى صورة لادراج بعد الرص


 


 


 



 


Uploaded with ImageShack.us


 


 


ده طبق بيض التفقيس


 



 


ده طبق بيض بط


 


 



 


Uploaded with ImageShack.us


 


 


 


ده طبق بيض دجاج


 


URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/62690833.jpg/][/URL]


 


 


طبق بيض نعام



 



 


 


طبق بيض سمان


 



 


 


 


 


وبكده انتهينا من المفرخات المتوسطه


ثالثا وحدات مستقله ذات سعات كبيره


وده شغل معامل التفريخ وهى عباه عن وحدات سيتر وهاتشر


ودى وحدات بيتم التعاقد مع الشركها لتركيبها وتجهيزها


ومنها وحدات سيتر ومنها انواع وده جدول توضيحى وممكن نسميها موديلات s


 


ده الترولى


 


 



 


 


الموديل عدد التروليات السعه دجاج رومى


S 180 4 18240 13440


S 370 5 36480 26880


S 540 12 54720 40320


 


 


زى ما احنا ملاحظين فى الجدول السابق الفرق الرهيب فى الكميه طبعا دى نقطه تانى نقطه لوحة التحكم لهذة الوحدات هناخد منها تحكم كامل بكافة عوامل التفريخ وكمان ممكن نستخدم ريموت كنترول للتحكم بكل شئ وكمان اللوحة فيها امكانية الاتصال بجهاز كمبيوتر وطبعا نسبة الفقس بتقى فوق الممتازه طبعا يعنى عن تجربه كنت بدخل 5000 بيضه فراخ كان بيخرج منهم 4300 بيضه يعنى نسبه كويسه وممكن ندخل طبعا بيض سمان وطبعا كمية هتكون كبيره جداااا يعنى لو حد عنده قطيع سمان اكتر من 1500 او لو عنده انتاج يومى 1000 بيضه النوع ده هيكفى طبعا .


 


وحدة سيتر 8 ترولى


 



 


 



 


Uploaded with ImageShack.us


 


 


 


 


وحدات الهاتشر


ومنها موديلات الاتيه


 


 


 


الموديل عدد التروليات السعه دجاج بط او رومى


S 60 h 2 6080 4480


S 120 h 3 12160 8960


S 180 h 4 18240 13440


 


وحدة هاتشر 2 ترولى


 



 


 


لوحة التحكم لهذه الموديلات


 



 


 



 


 


 


نفس لوحة التحكم مع بعض الاختلافات البسيطه


 


طبعا اللى ميعرفشى طبعا الفرق بين السيتر والهاتشر


 


setter وهو القسم الذي يوضع فيه البيض منذ اليوم الأول من فترة التفريح إلى اليوم الثامني عشر ( في حالة الدجاج ) ويوضع البيض في أطباق خاصة تسهل من عملية التقليب


 


-المفقس hathcer :وهو القسم الذي ينتقل إليه البيض في اليوم الثامن عشر حتى ميعاد الفقس في اليوم الحادي والعشري , وأطباق هذا القسم واسعة حتى تكون مريحة للكتاكيت ولا يقلب البيض في هذا القسم.


 


كده يبقى انتهيت من شرح انواع المفرخات ممكن اكون نسيت حاجه بس ده اللى انا شفته طبعا فى حجات تانيه يدوى يعنى يتم تصميمها يدويه وده برده انا عندى خلفيه عنه .


بعض


دى بعض الملاحظات التى يجب مراعاتها فى التفريخ


 


1- يجب رص البيض حيث تكون الجهه العريضه لاعلى والمدببه لاسفل



 


Uploaded with ImageShack.us


 


2- يجب تقليب البيض من 7-8 مرات فى اليوم ويقلب البيض بزوايه 90 بحيث يكون 45 للامام و45 للخلف وطبعا التقلبيب فى الفتره اللى موجود فيها البيض فى الحاضنه اللى هما 18 يوم ( دجاج) مثلا


اما فى الايام الثلاثه الاخيره لا يتم تقليبه


 


دى صوره للبيض فى المفقس


" alt=""/>


3- بالنسبه للتهويه دى مهمه جدااااااااا لان الجنين يحتاج يحتاج الى الاكسجين ليقوم بعمليات التمثيل الغذائى ويحتاج ال co2 فى الفتره الاولى ليستخدمه فى التفاعل مع القشر لسحب الكالسيوم اللازم لبناء الهيكل العظمى وطبعا فى نهاية مرحلة التفريخ التهويه بتكون مهمه لان الجنين بيكون اتكون له رئتين حيث يقوم بسحب ال o2 وطرد ال co2


وعلميا افضل معدلات التهويه كل 100 بيضه تحتاج الى 20 م متجدد لكل ساعه فى الحاضنه


و30 م فى المفقس


4- التيريد طبعا مهم حيث يتم دفع ماء بارد فى مواسير وذالك لسحب درجة الحراره الزائده او التقليل منها


5 - -الضوء :


 


تحدث بعض الباحثين أن للضوء تأثيرا على نسبة الفقس , فقط لوحظ أن تجهيز الحاضنة بضوء صادر من مصباح فلورست بقوة 40 وات على إرتفاع 23 سم فوق البيض فإن هذة المعادلة قد أدت الى إرتفاع نسبة الفقس بصورة معنوية


 



 


-الشروط الواجب مراعاتها في بيض التفريخ:


1- أن يكون من سلالة منتخبة وذو نسبة فقس عالية


2- أن تكون الأمهات خالية من مرض الإسهال الأبيض


3- أن يكون البيض من قطيع معتنى جيدا بتغذيتة.


4- أن يكون البيض صالح للتفريخ


5- جمع البيض أكثر من مرة أثناء اليوم (خاصة في فصل الصيف ولا تزيد مده تخزين اليض عن 7 ايام


6- استبعاد البيض المشروخ وذو القشرة الرقيقة


7- بعد استخراج البيض من المبرده اللى بتكون درجة حرارتها تقريبا 15 درجهمئويه بنسيبه لمده 6 سعات حتى يكتسب درجة حرارة الغرفه وده مهم جداااا


8 يفضل البيض البيضاوى ويستبعد خلاف ذالك


9- يستبعد البض صغير الحجم وكبير الحجم


*****************************************************


تجهيز ماكينات التفريخ


اولا يتم غسل المفرخه وجدرانها واطباقها وادراجها بالماء الساخن واى محلو مطهر اولا ثم يتم تشغيل المفرخه لمده 3 ايام للا طمأنان على سير العمليه من درجات حراره ورطوبه الخ


ثانيا – يتم تبخير المفرخه ببخار الفورمالين


برمنجانات + ماء ثم يضاف الفورمالين


17.5جرام برمنجانات بوتاسيوم + كمية ماء على حسب حجم المفرخه +35 سم فورمالين تركيزه 40 % هذه الكميه لكل متر من حجم المفرخه يعنى لو المفرخه 4 متر هنضرب فى 4 وممكن نستخدم هذه الطريقه لتطهير العنابر .


****************************************************


طبعا فى حجات فنيه لازم ناخد بالنا منها


يعنى يجب ملاحظه درجة الاحراره باستمرار ويجب ان تكون بين 37.5 -38


الحذر من انقطاع التيار الكهربائى او لو شغالين غاز مراقية الانابيب


مراقية صوانى الرطوبه .


 


وده جدول بيوضح لينا مراحل التفريخ والفقس


 


دجاج 18 الحاضنه 3 فى المفقس ودرجة الحراره 73.7 الرطوبه 60


رومى وبط 25 فى الحاضنه فى المفقس 3 الرطوبه 70


طبعا فى البط والرومى لهم درجات حراره مختلفه ورطوبه ويتم رشهم بالماء فى اليوم ال 16 لذالك يراعى عدة تفريخ البط مع الدجاج .


واخيرا اتمنى ان اكون وفقت فى هذا الموضوع

ايهاب على



شكرا على الشرح الوافى  ولو امكن ارسال لى اسعار c5    c10

م ياسر حنيدق



شاكر مرورك الكريم

drkb



ممكن تقولي سعر المفرخ c5 c10 وايه اصغر مفرخ في الاثنين ولو في مفرخ c5 صغير عدد250 بيضة والسعر
ومنين اشتريها في القاهرة بعد ازنك وجزاك الله كل خير Smile

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى